Köök

Meie fookus on Põhjala saarte köögil. Meie regiooni all mõtleme Muhu saart, kuid niisamuti Gotlandi, Bornholmi, Ålandi, Ölandi ning naabersaari Saaremaa ja Hiiumaa. Otsustasime astuda sammukese tagasi, avaldada ja taasavastada nende paikade traditsioone.

Pakume külalistele Muhu ja naabruskonna saarte maitseid esmaklassilise Põhjala saarte köögi traditsioonide võtmes.

Suitsutamine, marineerimine, kuivatamine ja soolamine on üldlevinud võtted, nüüdsel ajal küll enam mitte talve üleelamiseks vajalike toitainete säilitamiseks, vaid köögikunstis maitseelamuste loomiseks. Maitsed, mis saavad oma karakteri Põhjala saarte saadustest ja metoodikast, on meie teejuhiks, niisamuti nagu aastaajad. Külmal, karmil Põhjamaa kliimal on omad märkimisväärsed eelised – suurepärased toidu maitse hoidmisel.

Põhjala saarte köögi piirkonda kuuluvatel saartel on asukohaerinevustele vaatamata mitmeid sarnaseid jooni. Kõikjal leidub kvaliteetset lamba-, sea- ja ulukiliha, põtra ja metssiga, niisamuti kala, köögivilju, mett, seeni ja marjasid.
Pädaste Mõisa aedvilja- ja ürdiaed pakub meile vajalikku talvehooaja hoidiste valmistamiseks, niisamuti korjame värskeid köögivilju ja maitsetaimi mõisavalduse metsadest, põldudelt ja kaldapealselt.