Kokk

Matthias Diether

Berliinis sündinud, aga üles kasvanud Lõuna-Saksamaal. Ta on saanud oma kokakunsti alased kogemused töötades koos Saksamaa parimate tippkokkadega: veteran Lothar Eiermann (Schlosshotel Friedrichsruhe); staarkokad Harald Wohlfahrt (Traube Tonbach) ja Dieter Müller (Schlosshotel Lerbach), tõusev täht Sven Elverfeld (Aqua Wolfsburg)

 

Diether on ka varem tegutsenud välismaal. Ta on juhtinud järgnevaid gourmet- kööke Dubais: Ritz Carlton, Emirates Palace ja Shangri-La ning olnud peakokk Turnberry Resort’is Iirimaal, enne kui kolis tagasi Saksamaa pealinna Berliini, kus avas oma signatuur-restorani aastal 2010. Restoranis First Floor lihvis ta oma artistlikku ja elegantset söögitegemise stiili, mille järgi teda täna rahvusvaheliselt tuntakse.

 

Hõrgud aroomid, parim tooraine, mõnikord rikkalik, mõnikord õrn, aga alati hoolikalt presenteeritud – need omadused tegid temast Berliini kulinaaride lemmiku.

 

Aastast 2009 on Dietheri juhitud restoranid kaheksal korral välja teeninud Michalini tärni. Tänaseks on aga tema kulinaarseks koduks saanud Eesti – teda köidab siinne ehedus ning meie kirg unikaalse piirkondliku köögi vastu Muhu saarel.

Neh on hotelli- ja restoraniomanike Martin Breueri ja Imre Sooääre initsiatiiv, samad ettevõtjad on seotud ka Pädaste Mõisaga.